Recent Work

A9 Badhoevedorp – Holendrecht

YUNO project atlas

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. Bij Amstelveen wordt de weg verdiept aangelegd.

In de Tracé Informatiekaart kan de huidige en toekomstige situatie met elkaar worden vergeleken en laten foto-inpassingen heel duidelijk zien wat er gaat veranderen. Zo wordt vooral bij Amstelveen, waar twee overkappingen over de weg komen, zichtbaar wat de impact van het ontwerp is. De geluidskaart laat zien waar nieuwe geluidschermen worden geplaatst en op welke wegvakken een stiller wegdek wordt aangebracht.

A9 Badhoevedorp – Holendrecht

Projectanimatie

Naast een project atlas maakte XKP verschillende animaties die door Rijkswaterstaat worden ingezet voor omgevingscommunicatie, het informeren van weggebruikers en beroepsprocedures.

De projectanimatie, gemaakt voor de publicatie van het tracébesluit, geeft een introductie van het project en legt voor elk van de drie tracédelen uit wat er gaat gebeuren. De animatie over de nieuwe overkapping bij Amstelveen laat de toekomstige bomenbrug en de rijroeutes zien voor verkeer van en naar Amstelveen.

A27 Houten - Hooipolder

YUNO project atlas

Rijkswaterstaat verbreedt de A27 tussen Houten en Hooipolder om de doorstroming te verbreden. Ter hoogte van de Bergsche Maas wordt de Keizersveerbrug vervangen voor 2 nieuwe bruggen met aan de westzijde een 2 richtingenfietspad en aan de oostzijde 1 afzonderlijke weg voor landbouwverkeer.

In de Rijkswaterstaat project atlas kan de huidige en toekomstige situatie met elkaar worden vergeleken en laten foto-inpassingen heel duidelijk zien wat er gaat veranderen. De geluidskaart laat zien waar nieuwe geluidschermen worden geplaatst en op welke wegvakken een stiller wegdek wordt aangebracht. Daarnaast kan de geluidsbelasting op de gevel uit de huidige situatie vergeleken worden met die van het Tracé Besluit.

Heavy Transport Capabilities

Animatie

Boskalis exploiteert de grootste vloot gespecialiseerde semi-submersible zware transportschepen ter wereld. De schepen kunnen zelfs de zwaarste drijvende en niet-drijvende structuren over lange afstanden vervoeren. De schepen hebben verschillende methoden voor het transport en de installatie van hun lading. XKP maakte een animatie die de uitgebreide mogelijkheden toont die Boskalis hun klanten te bieden heeft. De animatie wordt gebruikt voor presentatie, sociale media en beurzen.

clients
RijkswaterstaatEBNTOMTOMProvincie Noord-BrabantMampaeyBoskalisVTTIBayardsNatuur & MilieuProvincie Noord-HollandProvincie Zuid-HollandProvincie UtrechtProvincie FlevolandProvincie OverijsselProvincie GroningenGemeente LeidenGemeente RotterdamGemeente UtrechtRoyalhaskoning DHVOnderzoeksraad voor VeiligheidAvenue2Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Updates

Boskalis Vanguard megaoperatie

23 augustus 2019

Het Boskalis transportschip Boka Vanguard heeft onlangs tijdens een megaoperatie het cruiseschip Carnival Vista uit het water getild. De Carnival Vista is vervoerd naar een scheepswerf in de Bahama's, waar het bovenop de Vanguard gerepareerd is.

XKP maakte in opdracht van Boskalis een animatie waarin helder wordt uitgelegd hoe zo'n operatie werkt. De animatie is gebruikt voor externe communicatie en opgepikt door verschillende media.

Bedankt Boskalis, voor de uitdagende opdracht en een prettige samenwerking!

Bommen opruimen in de zee

27 mei 2019

In de Noordzee en Baltische zee liggen meer dan 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog altijd veel onontplofte explosieven, die langzaam maar zeker de zeebodem en zeewater vervuilen. Daarnaast is met de uitbreiding van het aantal windparken een veilige en onvervuilde zeebodem belangrijker dan ooit. Boskalis Hirdes EOD Services draagt daarom bij aan het oplossen van dit milieuprobleem.

XKP maakte een animatie waarin helder wordt uitgelegd hoe Boskalis met een nieuwe techniek de explosieven wil gaan veiligstellen en afvoeren. De animatie wordt intern gebruikt en bij events.

Niels Scheffer, bedankt voor de leuke opdracht en de fijne samenwerking!

Houten - Hooipolder project

25 maart 2019

Rijkswaterstaat verbreedt vanaf 2022 de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder en renoveert of vervangt alle bruggen op dit traject.

XKP visual engineers heeft in samenwerking met het Rijkswaterstaat projectteam een animatie geproduceerd voor omwonenden, weggebruikers en belanghebbenden. We maken hierin voor iedereen inzichtelijk wat de komende jaren gaat gebeuren op het traject. De animatie wordt nu ingezet tijdens informatieavonden, presentaties en op de website van Rijkswaterstaat.

Bedankt voor de fijne start van onze samenwerking, Erna Ceelen, Charlotte van den Bosch en Zandbeek!

H-vision

27 februari 2019

Blauwe waterstof voor een groene toekomst!

In het project H-vision onderzoeken 16 partijen, waaronder ShellPort of Rotterdam en Gasunie, de haalbaarheid van de productie en toepassing van blauwe waterstof. Hiermee kan de CO2 uitstoot al snel drastisch worden verlaagd.

Wij zijn er trots op om deze animatie te maken. Susan Kimkes, Bert Regeer en Bianca Boverhoff, bedankt voor de fijne samenwerking tot nu toe op dit prachtige project.

North Sea Energy Program!

7 januari 2019

Met trots kunnen wij aankondigen dat we partner zijn in het North Sea Energy Program!
North Sea Energy is een onderzoeksprogramma dat gericht is op het verder ontwikkelen van kansen voor de energietransitie die ontstaan bij het maken van slimme koppelingen tussen offshorewindenergie en gasinfrastructuren.

XKP zal bijdragen leveren aan alle visuele uitingen in het project. Als eerst gaan we aan de slag met het verbeteren van de bestaande North Sea Energy Atlas. We kijken uit naar de plezierige samenwerking met alle partners!