Recent Work

A16 Rotterdam

Tracé Informatie kaart

De A16 Rotterdam wordt vanaf 2019 aangelegd aan de noordrand van de stad. De nieuwe weg doorkruist vier gebieden; Polder, Intermezzo, Bos en Rotte en Stedelijk.

In opdracht van Rijkswaterstaat maakte XKP een Tracé Informatiekaart van de 11 kilometer lange nieuwe weg. De panorama’s vanuit de lucht en op ooghoogte laten goed zien hoe de weg wordt ingepast in de omgeving en welke maatregelen Rijkswaterstaat in elk van de gebieden neemt om overlast te voorkomen.

Noordelijke Randweg Utrecht

Projectanimatie

De Noordelijke Randweg Utrecht gaat op de schop. De gemeente Utrecht wil dat het verkeer beter doorstroomt omdat sluipverkeer nu veel overlast veroorzaakt in de omringende wijken.

De animatie voor de NRU geeft uitleg over de noodzaak van de aanpassingen en laat zien wat de plannen zijn. Korte animaties leggen uit hoe het doorgaande verkeer straks ongehinderd door kan rijden. Voor de animatie zijn luchtopnames gemaakt waarin de toekomstige situatie is ingepast. De film-inpassingen zorgen voor een herkenbaar beeld.

CO₂ opvangen en opslaan in de Rotterdamse haven

Uitleganimatie

Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN werken samen aan een plan om de CO₂-uitstoot van de industrie in de Rotterdamse Haven te verzamelen en op te slaan in een leeg gasveld in de Noordzee.

XKP maakte een korte animatie die uitlegt wat het plan inhoudt en waarom de toepassing van Carbon Capture & Storage hard nodig is. De animatie is gepubliceerd bij het nieuwsbericht over de afronding van de haalbaarheidstudie en is daarna door verschillende media, waaronder het acht uur journaal, gebruikt bij de berichtgeving over het plan.

clients
RijkswaterstaatEBNTOMTOMProvincie Noord-BrabantMampaeyBoskalisVTTIBayardsNatuur & MilieuProvincie Noord-HollandProvincie Zuid-HollandProvincie UtrechtProvincie FlevolandProvincie OverijsselProvincie GroningenGemeente LeidenGemeente RotterdamGemeente UtrechtRoyalhaskoning DHVOnderzoeksraad voor VeiligheidAvenue2Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Updates

De Rijke Noordzee

10 december 2018

Stichting De Noordzee en Natuur & Milieu starten een uniek project voor het versterken van onderwaternatuur in windparken: De Rijke Noordzee. De rijke Noordzee maakt gebruik van unieke omstandigheden die windparken bieden voor onderwaternatuur.
 
Samen met onze opdrachtgevers zijn we er in geslaagd, om de droom van een rijke onderwater natuur in de Noordzee van tekst om te zetten naar mooie heldere beelden die tot ieders verbeelding spreken.
 
De beelden hebben er voor gezorgd dat het item heel goed is opgepakt door de media. We zijn er dan ook  erg trots op dat de animatie  te zien was op het NOS Journaal en twee visuals gebruikt zijn voor een groot artikel in Het Parool. 
 
Natuur & Milieu en Stichting De Noordzee bedankt voor de fijne samenwerking!

VR-Game zorgt voor drukke stand van Smit Salvage B.V. / Boskalis op Posidonia 2018.

28 juni 2018

Van 4 tm 8 juni vond in Athene de beurs Posidonia plaats. Om bezoekers de dynamische wereld van SMIT Salvage echt te laten ervaren werden ze uitgedaagd om de door ons gemaakte VR-game te spelen.

In het spel moeten spelers punten verdienen door, vanaf een sleepboot, te assisteren bij het het blussen van een grote brand aan boord van een containerschip. De speler die de brand als beste blust, komt boven aan op het scoreboord te staan.

Het verslaan van de hoogste score wordt zo een uitdaging voor andere spelers. Dit zorgde op de beurs voor een drukke stand met stopping power! 

XKP visual engineers maakt zijn debuut op OTC Houston

31 mei 2018

Op de OTC in Houston presenteerde Jumbo voor het eerst aan het grote publiek, haar nieuwe DP2 Heavy Lift Crane Vessel: Stella Synergy.

XKP maakte de graphic voor de achterwand van de stand met daarop de Stella Synergy begeleidt door de Jumbo Javelin en de Fairplayer.

Naast deze  graphic hebben wij ook een Vessel Viewer gemaakt van het nieuwe schip waarmee het salesteam van Jumbo alle USP’s van het nieuwe schip helder kunnen uitleggen aan de bezoekers.

Verder hebben wij infographics gemaakt van alle oplossingen die de Jumbo vloot biedt op de drie markten waarop zij actief is.

Wij zijn er trots op om deze mooie opdracht voor Jumbo te hebben gerealiseerd!

CCS Animatie op het Achtuurjournaal

25 april 2018

Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN werken samen aan een plan om de CO₂-uitstoot van de industrie in de Rotterdamse Haven te verzamelen en op te slaan in een leeg gasveld in de Noordzee.

XKP maakte een korte animatie die uitlegt wat het plan inhoudt en waarom de toepassing van Carbon Capture & Storage hard nodig is. De animatie is gepubliceerd bij het persbericht over de afronding van de haalbaarheidstudie en is daarna door verschillende media, waaronder het achtuurjournaal, gebruikt bij de berichtgeving over het plan.

 

Meer dan 300.000 views!!!

9 maart 2018

De Koning Willem Alexandertunnel in Maastricht is in december 2016 in gebruik genomen. Toch blijft het aantal views op youtube oplopen voor de animatie die wij voor weggebruikers maakten.

Trots dat we deze animatie mochten maken! De reviews zijn overigens ook niet slecht.......